USLUGE

HIBRIDNI PROŠIRIVAČI NEPCA

Shvaćamo da je svaki osmijeh jedinstven i zaslužuje personaliziranu njegu. Ako su vama ili vašem djetetu preporučeni Hybrid Hyrax ekspanderi, možda ćete imati pitanja o ovom inovativnom ortodontskom tretmanu. Ovaj je vodič osmišljen kako bi vam pomogao razumjeti prednosti, postupak i brigu uključenu u korištenje Hybrid Hyrax ekspandera.

USLUGE

PROŠIRIVAČI NEPCA

Nepčani ekspanderi stvaraju više prostora u djetetovim ustima postepenim širenjem gornje čeljusti. Iako ovo može zvučati zastrašujuće, doista je lako i bez puno neugodnosti. To je moguće zato što se gornja čeljust zapravo razvija kao dvije odvojene polovice koje se ne mogu potpuno spojiti sve do nakon puberteta. Prije nego se to dogodi, dvije se kosti mogu lagano odvojiti i stabilizirati u periodu od nekoliko mjeseci.

Što su Hybrid Hyrax ekspanderi?

Hybrid Hyrax ekspanderi su napredni ortodontski aparati koji kombiniraju tradicionalne ekspandere s modernom tehnologijom. Osmišljeni su za nježno i učinkovito širenje gornje čeljusti, stvarajući više prostora za pravilno poravnavanje zuba. Ovi ekspanderi posebno su korisni za pacijente s uskom gornjom čeljusti, zbijenim zubima ili križnim zagrizima.

Prednosti Hybrid Hyrax ekspandera Hibridni Hyrax ekspanderi nude nekoliko prednosti za pacijente, uključujući:

 1. Poboljšano poravnanje čeljusti i zagriza
 2. Smanjena potreba za vađenjem zuba
 3. Pojačano disanje i govor
 4. Privlačniji osmijeh i simetrija lica

Proces liječenja

Liječenje korištenjem Hybrid Hyrax ekspanderima počinje sveobuhvatnom procjenom naših iskusnih ortodonata. Napravit ćemo rendgenske snimke i digitalno skeniranje kako bismo izradili prilagođeni ekspander koji odgovara vašoj jedinstvenoj dentalnoj anatomiji. Zatim se ekspander sigurno pričvrsti za vaše gornje kutnjake, a vi ćete dobiti upute kako aktivirati uređaj kod kuće.

Tijekom nekoliko tjedana ili mjeseci, ekspander će postupno širiti gornju čeljust. Redoviti pregledi s našim timom osigurat će nesmetan napredak vašeg liječenja i uvođenje svih potrebnih prilagodbi.

Briga o vašem Hybrid Hyrax Expanderu

Održavanje dobre oralne higijene ključno je kada nosite Hybrid Hyrax Expander. Preporučujemo:

 • Nježno četkanje oko ekspandera dva puta dnevno
 • Korištenje interdentalne četkice za čišćenje teško dostupnih mjesta
 • Ispiranje vodom nakon jela
 • Izbjegavanje ljepljive, tvrde hrane ili hrane koja se teško žvače

Možete osjetiti početnu nelagodu ili pritisak, što je normalno i privremeno. Naš tim vam je uvijek na raspolaganju za rješavanje svih nedoumica koje biste mogli imati tijekom liječenja.

Često postavljana pitanja

 1. Koliko ću dugo trebati nositi ekspander? Trajanje liječenja je različito, ali većina pacijenata nosi ekspander nekoliko mjeseci do godinu dana.
 2. Mogu li odrasli imati koristi od Hybrid Hyrax ekspandera? Da! Iako se obično koriste za djecu i tinejdžere, odrasli također mogu postići izvrsne rezultate s ovim ekspanderima.
 3. Hoće li ekspander utjecati na moj govor ili ishranu? Možda ćete doživjeti neke privremene promjene u govoru i prehrambenim navikama, ali većina pacijenata se brzo prilagodi.

Vaše putovanje do boljeg osmijeha počinje ovdje

U našoj ustanovi predani smo pomoći vam da postignete zdraviji i ljepši osmijeh. Ako imate bilo kakvih pitanja o Hybrid Hyrax ekspanderima ili biste željeli zakazati konzultacije, nemojte se ustručavati kontaktirati naš ljubazni tim. Zajedno možemo izraditi personalizirani plan tretmana koji će vam dati samopouzdanje za blistav osmijeh.

 

Budite u toku s našim novostima. Prijavite se na newsletter.

Koristit ćemo Vašu email adresu samo za slanje newslettera. Pročitajte Pravila Privatnosti.