Savjeti

Prvi pregled kod ortodonta

Što očekivati ​​tijekom prve posjete?

Cilj prve posjete je utvrditi je li potrebno ortodontsko liječenje i, ako jest, gdje početi. Radi se temeljit klinički pregled. Na prvi pregled potrebno je doći sa ORTOPANTOMOGRAMOM što nam omogućuje ispravno postavljanje dijagnoze i utvrđivanje stanja, prisutnosti svih zubi ili odsutnost nekih, stanje kosti, periodonta, itd. Uzimaju se otisci čeljusti za studijske modele te, ako je potrebno, pacijenta se šalje na sliku glave ili latero-lateralni kraniogram (LL). Nakon svih dijagnostičkih metoda radi se plan terapije koji ćemo Vam objasniti. Također, fotografirat ćemo Vaše zube kako bismo lakše pratili napredak liječenja.

Dobit ćete procjenu troškova liječenja i objasnit ćemo Vam mogućnosti plaćanja.

Detaljno će Vam biti opisani preporučeni uređaji, kao što su retaineri, bravice ili ekspanderi. Također, dobit ćete procjenu duljine liječenja i učestalost posjeta. Prvi posjet obično traju jedan do dva sata.

Što je sljedeće?

Ako se odlučite za početak liječenja, sljedeći korak je postavljanje uređaja. U nekim slučajevima, već prilikom prve posjete možemo početi s liječenjem. Ortodont i naše osoblje objasnit će Vam važnost dobre oralne higijene. Razgovarat ćemo o tome kako se brinuti o uređajima tijekom liječenja i uputiti Vas na odgovarajuće postupke zubne higijene.

Posjete su obično potrebne svakih 6 do 10 tjedana kako bi se pratio napredak liječenja i odradile potrebne korekcije.

Ako imate pitanja ili nedoumica u bilo kojem trenutku, slobodno nam se obratite.