PRP tretman

Što je PRP tretman?

Tretman za lice plazmom bogatom trombocitima (PRP), također poznat kao vampirski facelift, napredan je tretman kože kojeg koristimo za pomlađivanje. U ovom tretmanu koristimo vaše vlastite krvne pločice (trombocite) za poticanje rasta novih stanica, čime se na prirodan način potiče pomlađivanje kože.

Velike dobrobiti PRP tretmana doprinijele su njegovoj širokoj primjeni, ne samo u tretmanima regeneracije kože i pomlađivanja, već i u drugim granama medicine.

Dokazano je da nakon 25. godine života proizvodnja kolagena u tijelu značajno opada. Zbog toga Vaša koža biva sve tanja, javljaju se bore, promjene volumena, tonusa i drugo. Plazma bogata trombocitima na prirodan način potiče stvaranje dodatnog kolagena u Vašoj koži čime se izravno utječe na procese starenja.

 

Kod tretmana kože, koristi se za sljedeće:

  • Smanjenje bora
  • Zatezanje i poboljšanje tonusa kože
  • Poticanje prirodnog stvaranja kolagena
  • Povećanje volumena kože
  • Terapiju podočnjaka
  • Tretmana ožiljaka od akni
  • Liječenje rozaceje

 

PRP terapija se pretežno primjenjuje na licu, osobito oko očiju, usta i nosa, iako se može koristiti i na gornjoj strani ruku i po cijelom tijelu, češće dekolteu, kako bi se dobio mladenački i blistaviji izgled.

 

Tko sve može koristiti PRP tretman?

Budući da se plazma bogata trombocitima dobiva iz Vaše vlastite krvi, terapija je izuzetno sigurna i učinkovita. Nema dobne granice za PRP tretman, a sa zdravstvene strane, tek nekoliko medicinskih stanja može biti kontraindicirano.

 

Kako PRP tretman djeluje u odnosu na dermalne filere?

Dermalni fileri, uključujući one na bazi hijaluronske kiseline, ispunjavaju bore i druge neravnine kože, čime se one vidljivo smanjuju. Za razliku od toga, tretman plazmom ne popunjava bore, već utječe na stvaranje kolagena, čime se koža samostalno regenerira.

 

Tijek PRP tretmana

PRP tretman započinje pregledom i razgovorom o Vašim ciljevima koje želite postići. Nakon toga vadimo malu količinu krvi iz Vaše ruke. Krv se u posebnom uređaju centrifugira te uz pomoć kemijskih aktivatora potiče se razdvajanje faktora rasta i njihovo aktiviranje. Izdvojeni faktori rasta se potom apliciraju u željeno područje.

Nakon nekoliko tjedana možete očekivati rezultate PRP tretmana. Efekti ovog tretmana traju od 1-2 godine, no to ovisi o brojnim faktorima koji mogu skratiti ili produžiti taj period. Tretman možete ponoviti kad god želite. Ponavljanjem ove terapije možete održati mladenački izgled i pomoći koži da zadrži glatkoću, sjaj i zdravlje.