Korekcija bora

Što je Botox?

Botox je injekcijski relaksator mišića koji se koristi za smanjenje bora. Ovaj tretman je minimalno invazivan, smatra se sigurnim i učinkovitim za smanjenje finih bora i bora oko očiju. Može se koristiti i na čelu između očiju.

Botox je najčešće korišten tretman kože u svijetu s otprilike 6 milijuna aplikacija godišnje.

 

Koji je tijek tretmana?

Tretman Botoxom je nekirurški tretman u ordinaciji. Zahtijeva minimalnu pripremu. Prije zahvata trebate obavijestiti naše osoblje o svojoj medicinskoj povijesti, alergijama ili zdravstvenim stanjima.

Prije samog tretmana može se aplicirati minimalna količina anestetika kako bi se smanjila bol prilikom tretmana, no to često nije potrebno jer se koriste izuzetno tanke, atraumatske igle.

Tretman je gotov u svega 10-tak minuta.

 

Kakvi su rezultati tretmana?

Rezultati su vidljivi gotovo odmah. Botox djeluje vrlo brzo na mišiće lica koji se opuštaju i bore se vidljivo smanjuju. Puni rezultati su vidljivi nakon 1-2 dana. Rezultati traju nekoliko mjeseci, a godišnje je dovoljno otprilike 2-3 ponavljanja za kontinuiran rezultat.

 

Je li tretman siguran?

Tretman je vrlo siguran i pouzdan. Na mjestu uboda može se pojaviti privremeno crvenilo, oticanje ili osjetljivost na dodir, koji se povlače kroz nekoliko dana. Preciznost pri aplikaciji Botoxa može smanjiti mogućnost pojave ovih nuspojava.